CLEOPATRA ENTERPRISE BEGROTINGSSOFTWARE

Vorm de basis van projectbeheersing
Met Cleopatra Enterprise berekent u het benodigde budget, tijd en middelen voor uw project. Aan de hand van historische gegevens stelt Cleopatra Enterprise u in staat om verschillende soorten kostenramingen te maken, van initiële begroting tot gedetailleerd projectbudget.

Met de intuïtieve gebruikersinterface is het opstellen van een solide en betrouwbare kostenraming nog nooit zo eenvoudig geweest. De betrouwbare kostenbegrotingen helpen u om tijdens de uitvoering van het project goed te kunnen sturen en vormen de basis van gedegen projectbeheersing.

Wat het te bieden heeft

Conceptuele begrotingen

Conceptuele begrotingen

Al in de allereerste fasen van een project heeft u een ruwe inschatting van de bijbehorende kosten nodig om een weloverwogen go/no go beslissing te kunnen nemen. Met behulp van parametrische modellen is Cleopatra Enterprise in staat om een relatief nauwkeurige schatting te maken op basis van de kenmerken van het project en de belangrijkste benodigdheden. Op die manier weet u zo snel mogelijk de haalbaarheid van een project.

What if analyse

“What if’’ analyse

Natuurlijk zijn er bepaalde opties of scenario’s als het gaat om de uitvoering van projecten. We realiseren ons dat u waarschijnlijk niet voor elk scenario afzonderlijke schattingen wilt maken. Daarom heeft Cleopatra Enterprise de ‘’What if’’ analysetool, waarmee u de impact van verschillende scenario’s in de projectuitvoering op uw projectkosten kunt berekenen zonder de werkelijke kostenbegroting te wijzigen.

Resource based begroten

Resource based begroten

Cleopatra Enterprise biedt volledige ondersteuning van resource based begroten. Deze methode kijkt niet naar het gemiddelde aantal benodigde uren voor een bepaalde activiteit. In plaats daarvan plant u de middelen die u nodig heeft door middel van kalenders en schema’s. Dus alle tijdgerelateerde items in uw schatting worden gemaakt met behulp van schema’s. Het bijwerken van één geplande activiteit betekent dat een hele schatting wordt bijgewerkt, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

Locatie factoren

Locatie factoren

Aan een project dat in de Verenigde Staten wordt uitgevoerd hangt een ander prijskaartje dan wanneer datzelfde project in China wordt uitgevoerd. Cleopatra houdt rekening met de veranderingen in productiviteit, arbeidstarieven en andere locatiefactoren. Zo zorgen we ervoor dat uw project zo nauwkeurig mogelijk wordt ingeschat, waar u ook bent.

MTO BoQ vertalen naar een begroting

MTO / BoQ vertalen naar een begroting

Nadat u een gedetailleerd ontwerp heeft gemaakt, heeft u vaak een uitgebreide materiaalafname (MTO) of stuklijst (BoQ) waarin alle items binnen het project worden vermeld. Met Cleopatra Enterprise kunt u dat met één druk op de knop snel omzetten in een gedetailleerde schatting.

Biedingsevaluatie en aanbesteding management

Biedingsevaluatie en aanbesteding management

Met Cleopatra Enterprise bent u in staat om sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren offertes op te stellen. Aanbestedingen moeten steeds sneller en Cleopatra geeft u de voorsprong die u nodig heeft om de concurrentie voor te blijven.

Projectanalyses en -statistieken

Projectanalyses en -statistieken

Uitgevoerde projecten vormen een waardevolle bron van informatie voor cost engineers. Met de Project Analytics mogelijkheden in Cleopatra Enterprise kunt u eenvoudig portfolio analyses uitvoeren, kostenramingen vergelijken en belangrijke statistieken extraheren om tegen te benchmarken.

Onbeperkt aantal breakdown structuren

Onbeperkt aantal breakdown structuren

Dankzij een breed scala aan aanpasbare projectstatistieken weet u altijd wat er aan de hand is. Analyseer uw projecten, rapporteer kengetallen en handel waar nodig. Ondersteund door een onbeperkt aantal breakdown structuren heeft u de flexibiliteit om op elke gewenste manier te rapporteren.

Centrale database

Cleopatra Enterprise is gebouwd op een databaseplatform, dat de informatie over uw projecten beveiligt en opslaat in een centrale kennisbank. Zo hebben cost engineers altijd de benodigde informatie binnen handbereik.

Uitgebreide en zeer configureerbare integratie

Cleopatra Enterprise heeft integraties met veelgebruikte en bekende software in de industrie. Eenvoudige gegevensoverdracht met software als SAP, Oracle en Excel bespaart u veel tijd op handmatige gegevensverwerking, terwijl het ook het aantal fouten drastisch vermindert.

Onze klanten slagen met Cleopatra Begrotingssoftware

Meer weten?

Vraag een live demo aan en ervaar zelf welke voordelen Cleopatra Enterprise voor uw organisatie kan hebben.

Cleopatra SaaS Solution

Met Software as a Service (SaaS) oplossing voor Cleopatra Enterprise kunt u snel, veilig en met volledige functionaliteit aan de slag met Cleopatra.

SaaS als de standaard implementatiemethode van Cleopatra is een alternatief voor een software-implementatie op locatie, waarbij een bedrijf moet investeren in hardware, de server moet bouwen, de applicatie moet installeren, bewaken en beveiligingsrisico’s moet beheren.

Cleopatra SaaS Solution