CLEOPATRA ENTERPRISE

forecasting-icon

Calculeren en Begroten

Betrouwbare en efficiënte budgettering, van ruwe kostencalculaties op conceptueel niveau tot gedetailleerde calculaties.

dashboard-icon

Projectbeheersing

Functionaliteit speciaal ontworpen om kosten te beheersen. Zo blijft u binnen de planning en binnen het budget.

estimate-validation-icon

Benchmarking

Voer diepgaande analyses uit op uw projectdata. Vergelijk eenvoudig het budget met soortgelijke projecten en industrie-specifieke normen.

implementation-icon

Implementatie

Om een succesvolle implementatie te garanderen, hebben onze gediplomeerde adviseurs niet alleen kennis van de software, maar begrijpen zij ook waar uw organisatie behoefte aan heeft.

Projectbeheersing

Volledige beheersing over ieder project

Projectbeheersing is een veelzijdig vakgebied bestaande uit, onder andere, begroten, budgetteren, planning en kostenbeheersing. Ook het bepalen van kosten en productiviteit gedurende de gehele levenscyclus van een project is een belangrijk onderdeel. Effectieve projectbeheersing vereist standaardisatie van processen en gebruik van geavanceerde software. Dit zorgt voor een nauwkeurig en betrouwbaar beeld van de status en voortgang van het project.

Cleopatra Enterprise biedt een geïntegreerde oplossing voor projectbeheersing, ontwikkeld voor een breed scala aan projecten. Het is de enige tool die begroten, kostenbeheersing en projectanalyse combineert.

Met meer dan twintig jaar ervaring als onafhankelijke en betrouwbare leverancier van projectbeheersing software, is Cost Engineering een stabiele factor in een turbulente markt.

Mede daardoor vertrouwen organisaties op Cleopatra Enterprise om hun projecten te beheersen. Met Cleopatra houdt u niet alleen grip op nieuwbouw projecten; ook groot onderhoud en exploitatie is gemakkelijk te managen in de software.

Cleopatra Enterprise heeft een modulaire opbouw, voor nog meer flexibiliteit. Dit geeft de mogelijkheid tot begroten, kostenbeheersing en projectanalyse zoals u dat wilt.

Calculeren en begroten

Begroten en Calculeren zoals u dat wilt

Het maken van een begroting of calculatie  is een essentieel onderdeel van projectbeheersing, waarvoor historische data van grote waarde is. In het geval van complexe projecten zijn er vaak verschillende begrotingsfases. Daarbij heeft iedere fase zijn eigen benaderingen en methoden om tot een betrouwbare kostencalculatie van het project te komen.

Alle veelgebruikte methodes worden ondersteund door Cleopatra Enterprise. Zo kunt u bijvoorbeeld probabilistisch begroten en parametrische berekeningen maken maar ook zeer gedetailleerdere calculaties kunnen worden vervaardigd. 

Cleopatra Enterprise is de professionele begrotingssoftware voor de hedendaagse projectmanager. De intuïtieve gebruikersinterface maakt het makkelijker dan ooit om een solide en betrouwbare kostencalculatie te maken.

Cleopatra biedt de nieuwste technieken, zoals locatiefactoren, slimme kostenmodellen en flexibele breakdown structuren. Daarmee kunt u rapporteren op de manier zoals u dat wilt, bijvoorbeeld volgens SSK, NL/SFB, RAW of STABU.

Daarom hebben vele organisaties wereldwijd gekozen voor Cleopatra om hun begrotingsprocessen te verbeteren; van de eerste conceptuele schatting tot de definitieve kostencalculatie gebaseerd op gedetailleerde aantallen.

  • Ondersteund door ervaren kostendeskundigen / Sr. Cost Engineers
  • Gebaseerd op de ‘best practices’ uit de industrie en infra
  • Meer kwaliteit in minder tijd
  • Betrouwbare en up-to-date kostendata

Projectbeheersing

Bewaking van kosten en EVM

Naast het begroten en calculeren van kosten, biedt Cleopatra Enterprise alle benodigde functionaliteit om de kosten van een project te beheersen. Dit omvat onder meer prognosticeren, Earned Value Management (EVM) en voortgangsbepaling. Hiermee is Cleopatra een alomvattende oplossing voor projectbeheersing; met het koppelen van kostencalculatie en kostenbeheersing in één oplossing is de cirkel rond. 

Met Cleopatra vertaalt u de definitieve kostencalculatie naadloos in een geschikt kostenbeheersingsdocument. Tijdens het uitvoeren van het project kunt u actuele projectinformatie terugkoppelen naar de calculatie database, met als gevolg een continue verbetercyclus.

Integratie van breakdown structuren zoals WBS en CBS zorgen voor een flexibele opzet van rapportages in Cleopatra. Zo wordt niet alleen de interne sturing, maar ook de noodzakelijke externe verantwoording eenvoudiger en sneller door integratie van breakdown structuren zoals WBS en CBS. 

  • Out-of-the-box: snel en gebruiksvriendelijk
  • Change management: transparant en overzichtelijk
  • Real-time rapportages en dashboards

Benchmarking

Diepgaande project metrics en benchmarking

Eerder uitgevoerde projecten bieden een waardevolle bron van informatie voor projectbeheersing. Cleopatra biedt de mogelijkheid om eenvoudig portfolioanalyses uit te voeren, kostencalculaties te vergelijken en projecten te benchmarken op basis van de belangrijkste metrics.

De mogelijkheid om een calculatie te kunnen staven aan vergelijkbare projecten en historische data heeft een grote positieve invloed op de betrouwbaarheid van die calculatie.

  • Vergelijk calculaties en projecten
  • Maak planningen en breng de cash flow in kaart
  • Identificeer relaties tussen kosten

Ontdek Cleopatra Benchmarking

Implementatie

Wij geloven in een gestructureerde implementatie van onze software door professionele cost engineers met ervaring in projectbeheersing. 

In ons dienstenoverzicht leest u meer over hoe wij ervoor zorgen dat u optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die Cleopatra te bieden heeft.

Ervaar de kracht van Cleopatra Enterprise

Neem contact op voor meer informatie,
of vraag een gratis demonstratie aan van Cleopatra Enterpise